All-round

Specialisatie "All-round"? Dat klinkt niet als specialisatie? Ik kan me, omdat ik maar 'klein' ben qua bedrijf, me niet volledig toewijden aan één specifiek doel. Echter, mijn focus ligt op PHP. Waar nodig zal ik externe specialisten inhuren of raadplegen.


LAMP Stack

PHP

Je blijft vaak bij wat je kent en dat ken ik. Ik wil zeker niet zeggen dat andere talen dingen niet beter kunnen of sneller, maar PHP heeft een ontzettend uitgebreid ondersteuningsplatform en dat spreekt mij aan.

MySQL

Complexe queries blijven een uitdaging, maar MySQL soms ietwat tweaken ook. Ik pretendeer niet een MySQL wonder te zijn: Verre van. Ik weet wel hoe dat ik het binnen mijn kennis moet benutten.

Apache

Apache is de ondergrond van menig website op het internet. Ken ik hier alle "perks & quirks" van? Nee, maar ik heb er zeker regelmatig genoeg mee gestoeid dat ik voor meer dan de helft op een expert stoel mag gaan zitten.

Linux

Linux, de beste ondergrond voor MySQL, PHP en Apache, samen ook wel de LAMP stack genoemd. Op Windows is de snelheid hiervan maar nauwelijks te benaderen. Maar wat kan ik ermee? Ik werk inmiddels al jaren met servers (VPS/VM/Bare metal) op Linux, dus ook hierin ben ik inmiddels wel een redelijk gevorderde te noemen.


IDE

Nee, niet de hardware bus voor harde schijven, maar de ontwikkelomgeving, oftewel "Integrated Development Environment". De ontwikkelomgeving heel belangrijk. PHPStorm heeft ooit mijn pad gekruist en heb ik niet meer losgelaten. Met alle ondersteuning en tools die het heeft, is het niet voor niets de favoriet van een grote schare ontwikkelaars.


Webstandaarden

Het werken met standaarden zoals PHP Standards Recommendation (PSR) doe ik graag. Het maakt het voor zowel voor mij als een andere ontwikkelaar herkenbaar: Waar begint en eindigt een stuk code en hoe mag ik de opbouw van bepaalde zaken verwachten. Dit helpt ook bij overdracht van code. Wil nog steeds niet zeggen dat het niet immens complex kan zijn, maar dan is er in ieder geval duidelijkheid in de complexiteit.


Frameworks

Over het algemeen werk ik het liefst met Laravel. CodeIgniter en Zend Framework (nu Laminas) heb ik ook mee gewerkt. Deze website is op een eigen framework (ReeCore) met MVC-structuur gebouwd wat gebruik maakt van bekende componenten zoals Eloquent.


Wie?

Een beetje achtergrond informatie.

Waarom?

Wat kan ReeStyle voor u betekenen?