Foto Rafael den Heijer

In het kort

In het kortste zin van de vraag, is het Rafael den Heijer. Al vanaf zeer jong geïnteresseerd in computers en alles eromheen. Begonnen met een Atari spelcomputer, Atari 600XL, Commodore 16 & 64 en wat PC XT's (8086/8088's).


De naam ReeStyle

Waar komt toch die naam vandaan? Ik wilde heel graag een deel hebben in het "restylen" van hoe sites eruitzagen, en aangezien ik dit domein al had, lag de naam erg voor de hand. Aldus gekozen en vastgelegd en inmiddels alweer 16 jaar zelfstandig.


Klein stukje geschiedenis

Voordat ik een opleiding ging doen in kantoorautomatisering, heb ik eerst 5 jaar een paar opleidingen gevolgd in Grafisch Vormgeven in de breedste zin van het woord: Diepdruk, hoogdruk, offsetdruk, Desktop Publishing (DTP), QuarkXpress, Photoshop... Maar, daar lag niet mijn creativiteit.

Programmeren: Daar lag mijn creativiteit en het hoorde er altijd al een beetje bij. Ik probeerde op jonge leeftijd, zoals menigeen gestart zal zijn, kleine BASIC programmaatjes over te tikken en op mijn manier manipuleren - wat vaak ook nog wel lukte. Later begon ik mijn eigen site in VBScript en dat was... Jawel, reestyle.net. Ik heb het domein dus al een behoorlijke tijd!


Begin van mijn tijd als developer

Rond 2006 had ik mijn eerste baan als programmeur/developer. Ik begon met Delphi voor het backend en PHP voor het front-end. In de baan erna was het hoofdzakelijk nog PHP wat de klok sloeg.

Ik heb rond eind 2007 de stoute schoenen aangetrokken en was begonnen als ReeStyle met het motto "Goede software moet er ook goed uit kunnen zien". Ik vond dat de software pakketten op het web, zelfs met 'web 2.0', er toch altijd nog wat achterhaald uitzagen. Helaas was ik te klein om daar op dat moment invloed op uit te oefenen.


En nu...

Gelukkig hebben vormgeving en technieken voor vormgeving zich sinds die tijd zeer sterk ontwikkeld en me soms ook nog versteld doen staan. Ik ben dus weer gaan doen waar ik gewoon beter in ben: Back-end Development.

Mijn focus ligt nog steeds op intra- en extranet applicaties die voornamelijk gericht zijn op interne bedrijfsvoering en -processen. Toch bevindt ik me regelmatig op de paden van e-commerce pakketten en soms ook leer- en studiehulpmiddelen. Die diversiteit spreekt me aan.

Vormgeving is niet meer mijn grootste doeleind, alhoewel ik het nog steeds belangrijk vind, ook in User Experience. Vind je deze site er wel redelijk uit zien? Dat is nog enigszins wegens mijn achtergrond. Vind je het er niet zo heel goed uit zien? Dat komt omdat ik me veel meer bezig hou met het technische gedeelte...


Wat?

Wat zijn de specialiteiten?

Waarom?

Wat kan ReeStyle voor u betekenen?